Передплата 2024 ВЗ

«Малюють, щоб зняти стрес»

У Львові відкрили сучасну артстудію для художників-аматорів

Якщо не вмієте малювати, то вас цього можуть навчити. У Львові відкрили професійну студію для художників-аматорів (вул. Тютюнників, 55). Також заняття з малювання проводитимуть у Золочеві та Луцьку. Про це журналісту «ВЗ» розповів засновник артстудії і викладач Ігор Гнатів.

Ігор закінчив коледж ім. І. Труша (факультет рес­таврації) та Львівську націо­нальну академію мистецтв (са­кральне мистецтво).

«Я спершу вагався, чи ма­тиме популярність така студія, — каже Ігор Гнатів. — Знайомі підбадьорювали, казали, ти добре пояснюєш. Я ризикнув. Виявилося, є дуже багато охо­чих навчатися малювати. Люди приходять і кажуть, що хочуть забути про все. Хочуть зняти стрес!».

Кожен охочий зможе себе випробувати у ролі художника. Фото з відкритих джерел
Кожен охочий зможе себе випробувати у ролі художника. Фото з відкритих джерел

У студії вам видадуть олій­ні фарби та полотно. Зможете вивчити ази композиції, рисун­ка та живопису. Ваші картини будуть у стилі фотореалізму (дуже схожі на фотографії). Ко­штує таке заняття 400−500 грн (за дві години). Свій шедевр зможете забрати додому.

«Тему на кожне заняття я придумую сам, — веде далі Ігор. — Якщо у когось щось не виходить, то допомагаю. У студію приходять люди, які вперше у житті беруть пен­злик до рук. Усі вони — різних професій, але мають бажання навчитися чогось нового. Ми уже малювали картину на тему «Джаз». У студії грав саксофо­ніст. Плануємо у подальшому організовувати тематичні за­няття. Наприклад, у ретро-стилі. Усі охочі можуть навіть одягнутися у ретро-вбрання.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Однією з тем занять був «Ли­монний зорепад». Усі ствер­джували, що отримали повний релакс! Казали, що тепер бу­дуть моїми клієнтами (усміха­ється). Та найголовніше, що я створив інноваційну навчальну програму і намагаюся відійти від тієї радянщини, яка часто-густо присутня у мистецьких закладах".

Схожі новини