Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шахісти з ЛДУФК проведуть збір із Каспаровим

Нещодавно відбувся шаховий онлайн-турнір Kasparov Chess Foundation University Cup, у якому взяли участь 125 університетських команд з усього світу

Команди складалися з чотирьох осіб і грали у рапід (10 хвилин на хід плюс 5 додаткових секунд).

Третє місце зайняла команда Техаського технічного університету, за яку грали троє українських шахістів — чемпіон України Євген Штембуляк, гросмейстер Андрій Баришполець і міжнародний майстер Віктор Матвіїшен.

За умовами турніру, дві команди, переможець зма­гань і найкращий колектив із рейтингом нижче 2200, отримали право на ексклюзивний тренувальний збір із ексчемпіоном світу Гаррі Каспаровим. Однією з цих команд стала перша команда Львівського державного університету фізичної культури (Володимир і Василь Медведики, Любомир Волошинський, Віталій Дзю­рак), яка зайняла на турнірі 11-те місце.

А світова еліта продовжує розігрувати свої турні­ри. Нині триває Champions Tour Opera Euro за участі 16 гросмейстерів, на чолі з чемпіоном світу, норвеж­цем Магнусом Карлсеном. Спочатку у ритмі рапіду вони провели круговий турнір і виявили вісімку най­кращих, які тепер продовжують змагатися за олімпій­ською системою. Після невдачі на турнірі у Вейк-ан-Зеє, де чемпіон світу був аж шостим, Карлсен «взявся до роботи» і переміг у круговому змаганні. Цікаво, що до першої вісімки не пройшли лідери російських шахів Ян Непомнящий і Олександр Грищук, а також амери­канець Хікару Накамура. А найбільшої невдачі зазнав китаєць Дін Ліжень — третій номер світового рейтин­гу опинився на останньому місці. Хоча у партії проти Карлсена пригадав свій високий клас і завдав норвеж­цеві єдиної поразки.

Схожі новини