Передплата 2024 «Добра кухня»

Хворій на коронавірус жінці ампутували пальці

  • 11.02.2021, 19:10
  • 880

Коронавірус може спричиняти закупорення судин, тим самим викликаючи гангрену

У Італії у хворої на коронавірус пацієнтки почорніли пальці. COVID-19 викликав у жінки гангрену. Про це з посиланням на Daily Mail повідомляє ТСН.

В результаті хвороби у жінки почали руйнуватися кровоносні судини, і сталося їх закупорення. Італійські медики назвали гангренозні пальці «важким проявом» коронавірусу.

Що саме викликало закупорення судин, медики сказати точно поки не можуть, але вважають, що це може бути викликане надмірною імунною реакцією, коли організм починає атакувати власні здорові клітини — «цитокіновий шторм».

Лікарі детально дослідили цей випадок. Виявилося, що у жінки виявили брак крові і прописали препарати, які розріджують кров.

Жінці зробили мазок на коронавірус, і він дав позитивний результат. Втім, симптомів коронавірусу у жінки не було. Через місяць, коли у жінки почорніли пальці, вона звернулася до медиків. У неї розвинулася суха гангрена.

Хірурги ампутували їй три пальці. Фахівці вивчили мертві тканини під мікроскопом і побачили ознаки внутрішньосудинного тромбозу. Проблеми зі згортанням крові помітили у значної кількості пацієнтів з коронавірусом.

Професор Рупен Арья з Королівського коледжу Лондона зазначив, що у 30% пацієнтів лікарень з коронавірусом були тромби.

Подібний випадок стався у США. Там, 54-річному чоловікові з Каліфорнії ампутували два пальці. Також житель Великої Британії втратив два пальці, після того, як заразився коронавірусом.

Схожі новини