Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вимагаємо припинити відведення військ на фронті та скасувати заборону на вогонь у відповідь – Михайло Забродський

  • 11.02.2021, 15:35
  • 619

«Європейська Солідарність» вимагає від Зеленського припинити подальше відведення військ і скасувати штрафи за вогонь у відповідь на російські провокації

Про це у відеозверненні заявив народний депутат, Герой України, командувач Десантно-штурмових військ (2015−2019), командир легендарної 95-ї бригади генерал-лейтенант Михайло Забродський.

«Європейська Солідарність» вимагає від влади вжити негайних заходів зі зміцнення обороноздатності: переглянути скандальні розпорядження Міністерства оборони про штрафи в тому числі — за вогонь у відповідь на російські провокації; припинити навіть обговорення подальшого відведення військ у бік, протилежний кордону з Росією", — говорить Забродський.

Він також закликав ухвалити зміни до бюджету, в яких передбачити підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, яке залишається незмінним вже третій рік; негайно опрацювати державне оборонне замовлення на 2021 рік, не допустити, як минулого року, злочинних зволікань із його виконанням.

«2021 рік — перший з чотирнадцятого року, коли витрати на армію не збільшили. Необхідно продовжувати політику поступового зростання оборонного бюджету у прив’язці до його частки у ВВП. Бо міцний мир можливий лише тоді, коли у тебе є потужні і оснащені Збройні Сили», — наголошує Забродський.

Він також зауважив, що влада зобов’язана почати здійснювати реальні, а не на словах, кроки для реалізації закріпленого в Конституції курсу на набуття повноправного членства в НАТО та ЄС.

Потрібно далі нейтралізувати вплив п’ятої колони в Україні, тож СБУ має пред’явити підозру і подати до суду клопотання про запобіжний захід щодо пана Козака у вигляді тримання під вартою — зауважує Забродський.

«Козак є підставною особою, і санкції мають бути впроваджені не лише проти нього, але й безпосередньо проти його хазяїв. З огляду на те, що епіцентр кремлівської пропаганди перемістився на канал „Наш“, слід вжити невідкладних заходів із припинення його мовлення», — говорить Михайло Забродський.

Невідкладним питанням національної безпеки також є створення ТСК із розслідування спецоперації по затриманню російських військових злочинців із банди Вагнера, оскільки суспільство чекає на відповідь: яким чином цей план було видано Росії — говорить бойовий генерал.

Забродський нагадав, що за останній тиждень відбулося різке загострення ситуації в зоні ООС, про що відверто зізнаються і в оточенні Зеленського.

«Про фейковість так званого перемир’я неодноразово попереджала опозиція. Тепер це вимушена визнати і влада. Минулого тижня в ефірі каналу „1+1“ міністр внутрішніх справ заявив, що ніякого мирного процесу вже немає: „Відбувається різке загострення ситуації за останній тиждень, діють міномети, діють снайперські групи, війна йде“. Те ж саме говорить і Кравчук: „Перемир'я вже просто немає. Ми не можемо далі вдавати, що воно є“. Отже, навіть близькі соратники президента не вірять в міфологію про тривале перемир’я», — констатує Забродський.

«Регулярно гинуть українські воїни. Наприкінці січня у Донецьку відбулося збіговисько під гаслом „Русский Донбасс“. Вони говорили про захоплення усієї Донеччини та Луганщини, знову марили Новоросією і навіть погрожували „звільнити“ усю Україну. Як бачимо, Москва використовує відносне перемир’я, лише щоби краще підготуватися до наступних атак», — переконаний генерал.

«Спроба умиротворення агресора, зазирання в очі Путіна в пошуках миру — провалилася. Два роки довели фейковість і аморальність передвиборчих заяв кандидатів-демагогів що війна, мовляв, триває тому, що на ній хтось заробляє. Війна триває тому, що так хоче Путін. Сподіваємось, це вже зрозуміло для всіх», — резюмує Михайло Забродський.

Схожі новини