Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Полтавських священників звинуватили у крадіжці газу

  • 10.02.2021, 15:55
  • 632

"Полтавагаз" припинив надання послуг Свято-Троїцькому храму на території Хрестовоздвиженського монастиря

Про це повідомляє видання «Полтавщина».

Газовики вважають, що релігійна громада краде газ, адже газовий котел є потужнішим за лічильник, який не враховує усі об’єми спожитого газу. Релігійна громада натомість переконує, що їх від’єднали від газу помилково

9 лютого АТ «Полтавагаз» проводило технічне обслуговування газового обладнання Хрестовоздвиженського монастиря, що на Червоному Шляху. Газовики виявили кілька недоліків і дали час керівниці жіночого монастиря, щоб їх усунути.

Окрім цього газовики виявили, що на території монастиря діє Свято-Троїцький храм, який має самовільно замінене газове обладнання, без внесення відомостей про це в проєктно-технічну документацію.

Читайте також: Львівський митрополит РКЦ оскандалився новою заявою

Про це «Полтавщині» розповів в.о. голови правління «Полтавагазу» Олександр Чухрай:

«У них є незареєстрована кількість газовикористовуючого обладнання, проєктно-технічна документація яких не відповідає як їх кількості, так і потужності. Один із них, „сотий“, споживає газу більше, ніж враховує лічильник. Тобто лічильник працює на максимумі, але не враховує реальні об’єми споживання газу. По суті — це крадіжка газу. Ми опломбували самовільне обладнання і готові до діалогу. Але поки з нами ніхто з цієї релігійної громади не контактує».

А поки віряни храму скаржаться на холод у культовій споруді до Подільської райради, до Полтавської міськради і до Полтавської ОДА.

UPD. Заступник голови громади «Храм Святої Троїці» Олексій Скрильник повідомив, що громада домовилась із керівником Полтавського управління експлуатації газорозподільної системи Юрієм Самсоновим про те, що приведуть свою документацію у відповідність, а «Полтавагаз» невдовзі відновить газопостачання. За діалог та розуміння проблеми релігійна громада вдячна Юрію Самсонову.

Схожі новини