Передплата 2024 «Добра кухня»

Крадійка смартфонів стала заступницею голови Полтавської райради

  • 09.02.2021, 17:55
  • 691

Однією із заступниць голови Полтавської районної ради за результатами місцевих виборів стала 22-річна представниця “Опозиційної партії – За життя” Каріна Дячун, колишня секретарка Іллі Киви

Про це повідомляє місцеве видання «Полтавщина».

Ще рік тому її судили за крадіжку телефону за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу.

У матеріалах судової справи йдеться про те, що 7 липня 2019 року, близько 11:39, обвинувачена, перебуваючи в магазині «Та-Da», що розташований в Полтаві на проспекті Миру, 30а, викрала мобільний iPhone 6 Plus вартістю 4100 гривень.

Обвинувачена у судовому засіданні повністю визнала себе винуватою у крадіжці і сказала, що в той день вона зайшла в магазин, на одній з полиць побачила мобільний телефон, вимкнула його та непомітно взяла собі.

Пізніше вона увімкнула телефон, але їй через деякий час зателефонував знайомий з поліції та сказав: якщо телефон в неї, то його потрібно повернути. Мобільний телефон вона віддала добровільно. У вчиненому розкаялась, найменування та вартість викраденого не заперечувала.

Читайте також: Цирк на дроті: головою Вінницької ОДА став колишній КВНщик

Суд визнав її винною та призначив їй покарання у виді штрафу 850 грн.

Оскільки за Кримінально-процесуальним кодексом подібне правопорушення вважається проступком, а не злочином, після відбуття покарання людина вважається такою, що не має судимості.

У листопаді 2020 року Дячун стала депутатом Полтавської районної ради, де у січні 2021 року її обрали заступницею голови райради.

Схожі новини