Передплата 2024 «Добрий господар»

Чому Байден зателефонував Путіну раніше за інших: пояснення від Білого дому

  • 09.02.2021, 13:55
  • 622

Президент США Джо Байден подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну раніше, ніж деяким іншим світовим лідерам, щоб обговорити Договір про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО, СНО-3)

Про це повідомила речниця Білого дому Джен Псакі.

Вона уточнила, що Байден ще не встиг зателефонувати кожному світовому лідеру, але вже переговорив з деякими союзниками і партнерами.

У відповідь журналісти вказали, що Байден провів телефонну розмову з Путіним, «який не є союзником» США.

«Ця розмова частково мала місце, тому що наближалося закінчення строку дії ДСНО. Під час бесіди президент ясно висловився про наявні у нього і в його адміністрації істотні побоювання щодо повідомлень про дії уряду Росії», — сказала Псакі.

26 січня Джо Байден і Володимир Путін провели першу телефонну розмову.

Лідери обговорили втручання в американські вибори, серію кібератак на держустанови США й арешт опозиціонера Олексія Навального в Росії.

Читайте також: США більше не поступатимуться перед агресивними діями Росії, — Байден

Байден також підкреслив, що США підтримують суверенітет України перед обличчям російської агресії. Під час розмови американський президент заявив, що США будуть «твердо відстоювати захист національних інтересів у відповідь на ворожі дії з боку Росії».

Після розмови в Кремлі заявили про серйозні розбіжності в позиціях Путіна і Байдена з приводу російської агресії на Донбасі.

Схожі новини