Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На 13 млн євро: Німеччина фінансово допоможе 12 українським лікарням

  • 08.02.2021, 18:10
  • 704

Фінансування надається Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку

У рамках співпраці в Україні вже відремонтовано майже 500 соціальних об’єктів, включаючи школи, дитячі садки та медичні заклади. Про це повідомляє посольство Німеччини в Україні.

Угода про співпрацю була підписана 8 лютого у присутності Віцепрем'єр-міністра — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, виконавчого директора Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) Андрія Лактіонова та директора регіонального офісу Німецького державного банку розвитку (KfW) в Києві Курта Штрассера.

Метою узгодженого проєкту є підвищення спроможності закладів охорони здоров’я на Сході України. Фінансування спрямовується на оновлення будівельного фонду та енергоефективне оновлення, а також на оснащення 12 медичних закладів сучасними медичними приладами та засобами індивідуального захисту в Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях і підконтрольних уряду районах Донецької та Луганської областей.

Починаючи від 2008 року, Федеральний уряд надав сприяння на загальну суму 68,7 млн євро на розбудову соціальної інфраструктури в Україні. Таким чином, у рамках співпраці з УФСІ вже відремонтовано майже 500 соціальних об’єктів, включаючи школи, дитячі садки, культурні та медичні заклади, водопроводи та житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб. Так, у східних областях України та в Києві вдалося створити житло для понад 700 внутрішньо переміщених осіб. Крім того, додаткові місця у дитячих садках у Києві та Львові вже надано для понад 2500 дітей.

Новий проєкт доповнює два проєкти, які наразі знаходяться у реалізації для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та відновлення соціальної інфраструктури, а також для посилення відібраних медичних центрів на Сході України через проведення капітальних ремонтів приміщень із урахуванням потреб пацієнтів та енергоефективності, а також через оснащення медичним обладнанням.

Схожі новини