Передплата 2024 «Добрий господар»

"Дивне" і "незаконне": так суддя Вовк назвав рішення ВАКС про його примусовий привід

  • 08.02.2021, 10:30
  • 518

Голова ОАКС не буде виконувати рішення суду

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк вважає рішення Вищого антикорупційного суду про його примусовий привід «дивним» та «незаконним». Про це він написав у фейсбуці.

«Аби уникнути маніпуляцій та фейків, якими вас намагаються нагодувати посіпаки корупціонера з НАБУ, хочу повідомити свою позицію щодо останнього дивного рішення ВАКС, який постановив доставити мене до цього суду примусово. Чому дивного? Тому що воно абсолютно незаконне одразу з кількох причин», — написав Вовк.

«По-перше, є рішення суду про те, що „справа суддів“ не підслідна НАБУ, а, отже, не може розглядатися у ВАКС. НАБУ відповідно до законодавства розслідує виключно корупцію, а не „захоплення влади“. По-друге, в провадженні щодо „захоплення влади“ в справах Майдану я не маю процесуального статусу підозрюваного. Є відповідне рішення суду. Є ухвала ВРП. По-третє, норми КПК розмежовують поняття судді та слідчого судді. Законом не передбачений привід до слідчого судді. Не було і немає належного повідомлення про дату та час судового засідання. Також є багато інших процедурних порушень, на які доведеться давати відповідь слідчому судді», — пояснив голова ОАСК.

Він наголосив, що не буде виконувати рішення Вищого антикорсуду.

«Враховуючи це, виконувати явно незаконні, злочинні рішення я не збираюся, адже вони не мають жодного правового сенсу та не відповідають букві закону… На явно незаконні дії будемо відповідно реагувати всіма можливими юридичними заходами — подавати відповідні скарги та заяви про скоєння злочинів», — зазначив Вовк.

Він також додав, що НАБУ може «втретє оголосити його у розшук».

Схожі новини