Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент Литви Науседа закликає Зеленського продовжити рух до ЄС та НАТО

  • 07.02.2021, 17:00
  • 504

Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа у Твіттері закликав нинішню українську владу продовжувати європейську та євроатлантичну інтеграцію, яку за ініціативи Порошенка було закріплено в Основному законі

«Два роки тому український Парламент проголосував за внесення змін до конституції, визначивши приєднання до ЄС та НАТО стратегічними цілями. Це історичне рішення закріпило геополітичний вибір України. Литва підтримує зусилля України!», — написав президент Литви у Твіттері.

Він також закликав Україну і Зеленського залишатися сильними на цьому шляху. 7 лютого 2019 року Верховна Рада України ухвалила ініційований п’ятим Президентом Порошенком Закон «Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)». Це рішення підтримали 334 народні депутати Петро Порошенко у своєму відеозверненні з нагоди другої річниці змін до Конституції наголосив: «Лише в ЄС та Північноатлантичному альянсі ми отримаємо гарантії незалежності, миру і добробуту».

Схожі новини