Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчені назвали причини повторного зараження на коронавірус

  • 07.02.2021, 14:30
  • 879

Вчені з Медичної школи Єльського університету назвали причини, з якими людина може повторно перехворіти на коронавірусну інфекцію

Результати дослідження опубліковані в журналі BMJ Case Reports, передає Наше Кафе.

Фахівці вивчили повторний випадок захворюваності на коронавірус і зробили висновок, що причиною наступного зараження може бути як слабкий імунітет, так і реактивація залишків інфекції в організмі пацієнта.

При цьому дослідники підкреслюють, що подібні випадки відносно рідкісні, тому поки не можна однозначно сказати, пов'язані вони з повторним зараженням чи з тривалою присутністю одного і того ж вірусу в організмі.

Відзначається, що Центри з контролю і профілактики захворювань США (CDC) в рекомендаціях пишуть, що позитивний тест на коронавірус протягом 90 днів після початкової інфекції, найімовірніше свідчить про стійкий вірус, ніж про повторне зараження.

Разом з тим вчені спостерігали випадок повторного зараження у пацієнта через чотири місяці. Вони дійшли до висновку, що в цьому випадку були два окремих епізоди інфікування, проте при повторному зараженні залишковий імунітет допоміг в боротьбі з хворобою, в зв'язку з чим перебіг захворювання був легкої форми.

Раніше імунолог назвав унікальну особливість коронавірусу. За словами фахівця, захворювання здатне проявити всі приховані проблеми, які були у людини. При цьому безсимптомні прояви коронавірусу переносять абсолютно здорові люди.

Схожі новини