Передплата 2024 «Добра кухня»

Після хрестин в Румунії померло немовля: громадськість закликає змінити обряд

  • 07.02.2021, 11:10
  • 740

Прокуратура почала розслідування щодо священника, який проводив обряд

У румунському місті Сучава шеститижневе немовля померло після обряду хрещення. У церкві дитині стало погано і її госпіталізували. Врятувати малюка не вдалося. Розтин показав наявність води в легенях. Про це з посиланням на ziardesuceava. ro передає ТСН.

У повідомленні йдеться, що священник із церкви тричі занурював дитину у воду, тримаючи її на спині, обличчям догори. Фахівці з теології стверджують, що під час хрещення дітей занурюють у воду обличчям донизу.

Прокуратура почала розслідування щодо священника, який проводив обряд. Його звинувачують у ненавмисному вбивстві.

Своєю чергою, громадськість обурив цей випадок. У мережі з'явилася петиція із закликом змінити обряд хрещення, зокрема, прибрати занурення в воду з обряду. Ініціативу підписали уже 60 тис. людей. Зазначимо, що у православ’ї під час хрещення допускається як занурення, так і обливання водою. Проте консервативне крило у церкві наполягає виключно на першому варіанті.

Консервативний архієпископ Томісський Феодосій (Петреску) уже заявив, що не буде змінювати обряд хрещення.

«Ритуал взагалі не змінюється. Ці канони віри діють понад 1000 років. Тому ми не змінимося. Нас не залякають», — сказав ієрарх.

Водночас спікер Румунської православної церкви Василе Бенеску зазначив, що хрещення можна проводити без повного занурення в купіль. За його словами, достатньо тричі полити голову дитину водою.

Схожі новини