Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не спіть поряд: науковці попередили про нову небезпеку телефонів

  • 06.02.2021, 20:15
  • 1 252

Низькочастотні радіосигнали, що забезпечують передачу інформації у мобільних пристроях, негативно впливають на вироблення мелатоніну (гормону сну)

Американські вчені провели серію досліджень і визначили, що люди, які тримають телефон поруч із ліжком, наражаються на смертельну небезпеку, передає Главком.

Відомо, що низькочастотні радіосигнали, що забезпечують передачу інформації у мобільних пристроях, негативно впливають на вироблення мелатоніну (гормону сну), тому у людини з'являється безсоння.

Крім цього, гаджети можуть викликати порушення когнітивного характеру (проблеми з пам'яттю, концентрацією уваги, репродуктивною системою), що особливо небезпечно в підлітковому віці.

Читайте також: Матюкатися корисно: нецензурна лексика свідчить про чесність та інтелект — дослідження

Також деякі дослідники стверджують, що сон поряд із мобільним телефоном може стати причиною онкологічних захворювань.

Згідно з дослідженням, 71% респондентів кладе телефон на тумбочку поруч із ліжком, щоб мати можливість схопити його за першого ж дзвінка або повідомлення, а 13% беруть із собою гаджет просто в ліжко.

Лікарі рекомендують перед сном прибирати мобільні пристрої якнайдалі від себе. Це дозволить зменшити дозу опромінення, і тим самим вбереже системи організму від різних порушень.

Схожі новини