Передплата 2024 «Добра кухня»

Агенту Кремля віддали контроль над "Енергоатомом"

  • 05.02.2021, 17:40
  • 2 014

На прикладі лише однієї угоди можна побачити, як маржа 2,4 млрд. грн. осіла у диверсантів країни агресора

Про це розповів народний депутат Гео Лерос на своїй сторінці у Facebook.

«Одразу після призначення пана Котіна президентом «Енергоатому», контроль за монополією почав здійснювати автор міжнародного скандалу — пан Деркач, призначивши до керівного складу компанії своїх людей.

Віцепрезидентами «Енергоатому» призначили Германа Галущенко, якого називають похресником Деркача та Якоба Хартмута і за яким тягнеться стійкий кремлівський шлейф. Ще одного давнього соратника Деркача Олега Бояринцева призначили керувати кадрами «Енергоатому», а дружину губернатора Київської області Людмилу Володіну призначили в «Енергоатом» виконавчим директором з правового забезпечення.

Через цих махінаторів, збиток Енергоатому за останні 7 місяців становитиме 6−8 млрд. гривень

Так куди поділись прибутки компанії, яка останні роки була прибутковою, спитаєте ви? Прибутки перетекли до трейдерів олігархів", — зауважує нардеп.

Також Лерос розповів деталі про спекуляції на ринку електроенергії, які завдали катастрофічних збитків державі.

«Перше з чого почав «Енергоатом», після призначення на посаду керівника Котіна і віцепрезидента Галущенка, це продавати електричну енергію собі в збиток, при чому від слова зовсім.

Енергоатом продає електричну енергію за неринковими заниженими цінами трейдерам олігархів, а трейдери олігархів вже реалізують електричну енергію кінцевим споживачам в рази дорожче від ціни закупівлі в «Енергоатому».

Наведу вам приклад. Згідно з кримінальною справою НАБУ, 21 грудня 2020 року віцепрезидент Якоб Хартмут особисто реалізував електроенергію за неринковою ціною, завдавши збитків «Енергоатому» близько 2,4 млрд. грн!!!

Тільки за цією схемою у держави вкрали 2,4 млрд грн!!!

Володимире Зеленський, як так може бути, що ще у вересні 2020 року пана Деркача посольство США назвало агентом російських спецслужб, який підтримує тісні зв'язки з російськими спецслужбами вже 10 років, але вам це не завадило віддати йому курувати стратегічну атомну монополію?

Чому не скликаєте РНБО щодо цих диверсантів країни агресора? Бо вхопите себе за хвіст?"

Схожі новини