Передплата 2024 «Добрий господар»

Боротись з усіма проявами гібридної війни: під СБУ вимагали притягнути осіб, які причетні до терористичної діяльності

  • 05.02.2021, 15:10
  • 660

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» вимагають від Служби безпеки України негайно притягнути до відповідальності осіб, які причетні до терористичної діяльності на користь країни-агресора

Вони долучилися до звернення громадських активістів, які провели акцію протесту проти російської пропаганди та власників прокремлівських телевізійних каналів.

«Ми давно спільно беремося за те, щоб російські пропагандистські машини були зупинені в Україні. Щоб гібридна війна не отримувала жодної підтримки від української держави. Ми — „Європейська Солідарність“ — вимагаємо, щоб українська держава активніше боролася з усіма проявами гібридної війни, яку ми бачимо, з усім наступом, який відбувається зараз в гуманітарній політиці України. З наступом на українську мову і на українську освіту», — наголошує Княжицький.

«У парламенті від початку цієї каденції лежить мій законопроект про прозорість медіа-власності і медіа- фінансування. Українці повинні точно знати, кому належать ті чи інші канали, якими коштами вони фінансуються. Суспільство повинно про це знати. Якщо це буде, то ніколи сепаратистські медіа і медіа країни-агресора, фінансування країни-агресора не буде так вільно себе почувати в незалежній країні, як це було досі», — нагадав Микола Княжицький.

Рішення РНБО щодо блокування трьох телеканалів з відверто антиукраїнською риторикою було правильне, однак потрібно цей процес продовжити і вручити підозри фігурантам — переконаний Олексій Гончаренко.

«Ми вітаємо це рішення, але ми хочемо, щоб були зроблені і наступні кроки. Якщо людина причетна до терористичної діяльності, то має бути підозра. Це є пряма підслідність Служби безпеки України. Тобто ми очікуємо наступних процесуальних дій щодо пана Козака аж до відкриття справи, розслідування і передачі в суд. Це має бути логічним продовженням того кроку, який на цьому тижні зробило РНБО. Вони заявили, що мають такі докази, треба рухатись вперед. Має бути підписана підозра щодо Козака, розслідування і суд. Це наступні кроки, і саме про це ми пишемо в зверненні», — говорить Гончаренко.

«Ще у 2018 році ВР восьмого скликання проголосувала за звернення до РНБО, щоб проти цих телеканалів були санкції. Як один із співавторів цієї постанови я вітаю це рішення РНБО і ці санкції, які накладені на ці телеканали. Звичайно нам би хотілося, щоб було продовжені ці кроки, а саме, були порушені кримінальні справи, щоб генеральний прокурор підписав цю підозру, яка має бути висунута СБУ, і щоб люди, яку ведуть антиукраїнську діяльність і поки що сидять в парламенті, були притягнуті до кримінальної відповідальності», — говорить народний депутат Микола Величкович.

«Я впевнений, що мають відкривати кримінальні провадження проти Медведчука, Козака і всіх тих поплічників у Верховній Раді з групи ОПЗЖ і їхніх сателітів. Я в складі батальйону ім. Генерала Кульчицького був на фронті і особисто чув з радіоприймачів, як канали, радіостанції російські розказували брехню, що ніякої війни немає, що це громадянська війна, втручання Росії немає. Я особисто брав в полон біля Дебальцево двох офіцерів РФ, капітана і майора, з повним комплектом їхніх документів. Те, що вони були учасниками попередніх війн в Чечні і інших республіках, які ніяк не може РФ відпустити. Тому я впевнений, що ці помийки мають бути закриті, кримінальні провадження мають бути відкриті проти всіх депутатів ОПЗЖ, проти всіх сателітів, які їм підспівують і підгавкують. Ми з колегами будемо обов’язково добиватися, і в стінах парламенту, і разом з вами на таких акціях», — говорить Михайло Бондар.

«Ми твердо вимагаємо, щоб присутність не лише цих інформаційних помийок, а й інших антиукраїнських медіа, телевізійних каналів, сайтів в Україні була зупинена. З цим ми прийшли сюди. Ми підписали відповідне звернення представників громадських організацій до СБУ. Звернення це передамо. Переконаний, що переможемо агресора на фронті і переможемо брудні руки агресора в медійному полі України», — резюмує Микола Княжицький.

Схожі новини