Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Канаді - дев'ять років, Ізраїлю - два місяці: скільки знадобиться країнам, аби вакцинувати населення

  • 05.02.2021, 15:15
  • 573

Згідно з підрахунками Bloomberg, Ізраїлю знадобиться всього два місяці при поточних темпах вакцинації, щоб прищепити 75% населення. Вчені вважають, що такої частки досить для колективного імунітету

Bloomberg спрогнозував терміни, які потрібні країнам для вакцинації 75% населення. Агентство зробило розрахунки, зважаючи на поточні темпи вакцинації в передових країнах та обсяги поставлених вакцин. Три чверті населення — це необхідна, на думку вчених, частка захищених людей для формування колективного імунітету, хоча оцінка досить неточна, зазначило агентство.

За розрахунками Bloomberg, Ізраїлю до мети залишилося всього два місяці. Непогані шанси прищепити три чверті населення вже в цьому році також є у Великобританії та США — на це їм потрібні сім і дев'ять місяців відповідно.

Водночас у США темпи вакцинації відрізняються від штату до штату: якщо на Гаваях для вакцинації 75% населення потрібно вісім місяців, то в Нью-Йорку — 17.

Читайте також: Ізраїль розслідує можливу контрабанду COVID-вакцини до України

Європа за темпами вакцинації значно відстає від США та Ізраїлю.

Швейцарії і Данії буде потрібно не менше двох років для вакцинації 75% населення. Італії, Іспанії та Німеччині необхідно приблизно три роки, Франції — майже чотири роки.

«Аутсайдером» серед перерахованих країн стала Канада: в країну поки що поставили 2,7 дози на 100 чоловік, першою дозою прищепили тільки 1,6% населення, всього 0,3% жителів отримали обидві дози. Згідно з підрахунками, такими темпами країна вакцинує три чверті жителів тільки через 9,7 років.

Схожі новини