Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Санкції проти проросійських телеканалів підтримали Литва та Естонія, а ОБСЄ має іншу думку

  • 04.02.2021, 15:50
  • 695

Литва, Естонія та ОБСЄ відреагували на введення президентом Володимиром Зеленським у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти телеканалів NewsOne, ZIK та “112 Україна”

Естонія і Литва заявили про розуміння та підтримку України після запровадження санкцій РНБО проти телеканалів, які вважають пов’язаними з Віктором Медведчуком, про це передає Прямий.

«Естонія розуміє та підтримує кроки, зроблені Україною у межах її законодавства для протидії заходам, спрямованим проти її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності» — йдеться у дописі посольства Естонії.

«Литва підтримує вільну та демократичну Україну, її суверенітет, територіальну цілісність та зусилля України із захисту від російської дезінформації та гібридної агресії», — йдеться у повідомленні литовського МЗС.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Тереза Рібейро закликала українську владу знайти збалансоване та пропорційне рішення у протидії пропаганді, зі збереженням плюралізму медіа та різноманіття думок.

«Рібейро заявила, що українська влада повинна знайти збалансоване та пропорційне рішення у протидії пропаганді, рішення, яке забезпечуватиме плюралізм медіа, вільний потік інформації та різноманіття думок згідно з відповідними міжнародними стандартами та зобов’язаннями ОБСЄ», — йдеться у повідомленні на сайті ОБСЄ.

Схожі новини