Передплата 2024 ВЗ

У Лео Мессі – «фараонський» контракт

Як пише газета El Mundo, він «руйнує «Барсу»...

Фото marca.com
Фото marca.com

«Фараонський контракт Мессі, який руйнує «Барсу». Це заголовок статті, розміщеній на першій шпальті іспанської газети El Mundo (на фото). Як стало відомо, за 4-річним контрактом, який аргентинський футболіст Ліонель Мессі підписав із «Барселоною» 2017 року, зірковий нападник отримає… понад 555 мільйонів євро!

Тепер зрозуміло, чому «Барса», за інформацією іс­панських медіа, перебуває на межі банкрутства. Під час пандемії доходи каталонського клубу впали (немає глядачів на трибунах — не­має грошей від проданих квитків), і бюджет «Барси» уже не «тягне» бо­жевільний контракт Мессі. А йти на зменшення зарплатні зірковий ар­гентинець уперто не бажає.

За контрактом, «Барса» платить Лео понад 1З8 мільйонів євро на рік. (Крім зарплатні, у цю суму вхо­дять 115 мільйонів «підйомних» і 78 мільйонів бонусу). Маючи у «Бар­селоні» такі справді фараонські умови, Мессі хотів достроково ро­зірвати свій контракт і перейти в англійський «Манчестер Сіті». Зро­бити це «Барса» форварду не до­зволила, і він змушений дограва­ти контракт у каталонському клубі. А влітку 2021 року, коли стане «віль­ним агентом», Лео перейде, найі­мовірніше, до французького ПСЖ. На відміну від «Барси», у паризько­му клубі, власником якого є багатю­щий арабський шейх, із бюджетом усе гаразд. Принаймні поки ПСЖ не підписав контракт із Мессі…

У контракті Мессі з «Барсою», пише El Mundo, є ще кілька ціка­вих пунктів. Так, аргентинець отри­має від клубу «бонус за лояльність» (39 мільйонів євро), причому не­залежно від того, чи залишиться у «Барсі» після завершення чинного контракту. А якби Каталонія здобу­ла незалежність від Іспанії, то Мес­сі міг би розірвати контракт в од­носторонньому порядку…

Також для Мессі передбачено бонус у розмірі 1,17 мільйона євро — якщо зіграє 60% матчів «Барсе­лони» у сезоні. При цьому матч вважається зіграним, якщо Мес­сі провів на полі 45 хвилин (у конт-рактах інших футболістів прописа­но 60 хвилин), а поєдинки, які Мес­сі пропустив через травму, вважа­ються… зіграними. За перемогу «Барси» у фіналі Кубка Іспанії для Мессі передбачено бонус у розмі­рі 104 тисячі євро, за участь у Лізі чемпіонів УЄФА — 1,66 мільйона, а за перемогу у цьому турнірі — 3,5 мільйона євро.

А тим часом…

«Барселона» категорично заперечує свою відповідальність за публікацію документа і розпочне судовий процес проти El Mundo — у зв’язку з можливими збитками, які може спричинити публі­кація матеріалу, — йдеться у заяві каталонського клубу. — «Бар­селона» висловлює повну підтримку Ліонелю Мессі. Особливо з урахуванням спроби дискредитувати його репутацію і нашкоди­ти його стосункам з клубом, у якому він став найкращим гравцем світу й найкращим гравцем в історії".

Схожі новини