Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Цьогоріч очікуємо мільйон гостей»

Мерія розробляє антикризовий план для туристичної галузі

У Львівській міськраді працюють над антикризовим планом у туристичній галузі на 2021−2022 роки. Пандемія неабияк вдарила по туризму, кількість гостей зменшилася у кілька разів. За оптимістичними прогнозами, 2021-го до Львова приїде мільйон туристів (у попередні роки було два мільйони й більше).

Антикризовий план передба­чає адаптацію усіх туристичних продуктів, маршрутів і фестива­лів під карантинні обмеження. Про це розповіла «ВЗ» в.о. на­чальниці управління туризму ЛМР Галина Гриник.

«Очікуємо мільйон гостей, але хотіли би бачити значно більше — півтора-два мільйо­ни, — зауважила пані Галина. — Попри пандемію, у січні 2021 року до Львова приїжджало чимало іноземних гостей — по­ляки, білоруси, турки, молда­вани, іспанці, англійці, амери­канці, узбеки й навіть італійці. Зокрема, гості з Узбекиста­ну приїжджають до курортних Східниці й Трускавця і кіль­ка днів присвячують візитам до Львова. Влаштовують собі екскурсії, знайомляться з ар­хітектурою, культурою, куліна­рією тощо».

За словами Галини Гриник, антикризова туристична про­грама передбачатиме насам­перед позиціонування Львова як безпечного міста для турис­тичних подорожей. Міста, де на усіх заходах дотримуються ка­рантинних стандартів. Невдо­взі у соцмережах та на ТБ стартує інформаційна кампанія на цю тему.

Іще одна складова антикри­зової програми — акції для ту­ристів з нагоди свят. Напри­клад, цьогоріч до Дня святого Валентина організують акцію «Романтичний вікенд у Льво­ві». Закоханим парам обіцяють знижки у готелях і приємні бо­нуси в рестораціях: романтич­на вечеря за пів ціни, фотосе­сія, екскурсії… Також цього року будуть проводити тради­ційні акції «Львів за пів ціни» та «Їду до Львова».

Схожі новини