Передплата 2024 «Добра кухня»

На 11 млн грн: у Львівському облавтодорі виявили фінансові порушення

  • 03.02.2021, 16:50
  • 527

Фінансові порушення виявили при аудиті підприємства. Тепер начальник облавтодору повинен їх усунути

У Львівському облавтодорі під час аудиту виявили низку фінансових порушень на суму понад 11 мільйонів гривень. Про це повідомляє Держаудитслужба.

«Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності дочірнього підприємства Львівський облавтодор ВАТ Державна акціонерна компанія Автомобільні дороги України і виявили фінансових порушень на суму понад 11 млн грн, з яких понад 2 млн грн — втрати матеріальних і фінансових ресурсів і понад 9 млн грн витрачено неефективно», — сказано в повідомленні.

З 2 млн грн втрат матеріальних і фінансових ресурсів виявлено завищення вартості та обсягу виконаних будівельних робіт на суму 1,1 млн грн (з розрахунками вартості виконаних будівельних робіт разом з амортизаційними витратами на роботу техніки, яка використовувалася для виконання цих робіт. На складі підприємства виявлено піщано-соляну суміш для посипання автомобільних доріг, яка за документами використана і списана з обліку; документально не підтверджені роботи окремих будівельних машин і механізмів тощо), недоотримання майже 600 тисяч грн за неналежну претензійно-позовну роботу і втрату боржників в зобов'язання, за якими минув термін позовної давності, та здійснення витрат на благодійну допомогу понад визначені фінансовим планом обсяги на суму 335 тисяч грн.

Також через придбання Облавтодором матеріальних цінностей (бітум дорожній та пальне) за завищеними цінами неефективно витрачено понад 2,7 млн ​​грн. Водночас через несвоєчасне звернення та подання необхідних документів до Міністерства охорони навколишнього природного середовища України для отримання спеціального дозволу для роботи Сколівського спецкар'єру неефективно витрачено 2,3 млн грн.

Тепер за результатами ревізії начальнику Д П Львівський облавтодор відправлено вимоги щодо усунення виявлених порушень. Матеріали ревізії передані до правоохоронних органів.

Схожі новини