Передплата 2024 «Добрий господар»

Ізраїльська розробка: тест на коронавірус - за 15 хвилин

  • 03.02.2021, 11:30
  • 366

МОЗ та медичний центр "Іхілов" розробили методику експрес-тестування на коронавірус, яка дозволяє отримати відповідь протягом 15 хвилин. Це дозволить відкрити навчальні заклади і почати організовувати масові заходи

Експрес-тест під назвою GreenPass Movement працює так само, як тест на вагітність. Під час тестування ватною паличкою через ніздрю береться мазок зі слизової, потім на зразок крапають спеціальний розчин. Результат приходить на мобільний телефон через лічені хвилини: червона смуга при позитивному тесті, зелена — при негативному, передають Деталі.

При дотриманні всіх умов, масштабне експрес-тестування дозволить відкрити навчальні заклади, а також заклади культури, організовувати інші заходи. У вівторок, 2 лютого, в Даліят аль-Кармелі стартував масштабний пілотний проєкт.

За словами операційного директора проєкту Томера Ніца, при покупці квитка на захід гість отримає посилання на тест. Необхідно заповнити особисті дані, а потім потрібно надіслати запрошення на тест. Тестування буде проводитися в місці проведення заходу.

Гостю слід лише з'явитися за чверть години до початку, ідентифікуватися і здати тест. Тестування буде проводитися двічі, щоб виключити ймовірність помилки. Якщо тест негативний, гість отримає підтвердження у вигляді смс-повідомлення, або на електронну пошту. Якщо позитивний — йому потрібно буде пройти ПЛР-тест і перейти в карантин.

За словами Ніца, експрес-тести дозволяють ефективно виявляти безсимптомних носіїв вірусу. Як приклад він навів випадок, коли на одному заводі з'ясувалося, що 60 відсотків робітників були інфіковані, але навіть не підозрювали про це.

Зараз МОЗ та Міноборони разом вивчають, як можна масово проводити подібне тестування, але спочатку там чекають результатів пілотного проєкту.

Схожі новини