Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський ввів у дію рішення РНБО: під санкції потрапив Козак та його телеканали

  • 02.02.2021, 23:15
  • 655

Президент Володимир Зеленський наклав санкції на депутата Верховної Ради від "Опозиційної платформи - За життя" Тараса Козака терміном на 5 років

Вони передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі країни, зупинення виконання фінансових зобов'язань, ліцензій та інших дозволів, наявність яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, повідомляє Офіс президента.

Санкції передбачають заборону вчинення угод щодо цінних паперів, припинення видачі дозволівна ввезення в Україну чи вивезення валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими іноземцями.

На 5 років запровадили санкції проти регіональних мовників каналу «112-Україна» — «Новий формат», «Аріадна ТВ», «ТВ Вибір», «Партнер ТВ» та «Лідер ТВ».

Холдинг «Новини» об'єднує телеканали «112 Україна», NewsOne і ZIK, що формально належить бізнесменові, нардепу від партії «Опозиційна платформа — За життя» Тарасові Козаку. Реальний контроль над медіаресурсом приписують голові політради цієї партії, нардепу Вікторові Медведчуку.

Згідно з моніторингом, проведеним виданням «Детектор медіа», на телеканалах холдингу «Новини» — «112 Україна», NewsOne і ZIK — найчастіше поширюються меседжі, співзвучні з російською пропагандою, фіксуються порушення журналістських стандартів, просування інтересів Кремля й «Опозиційної платформи», виправдання російської агресії.

Схожі новини