Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У МОЗ хочуть змінити план вакцинації заради Зеленського і Шмигаля

  • 02.02.2021, 15:35
  • 651

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що його, президента Володимира Зеленського і прем'єра Дениса Шмигаля можуть вакцинувати проти коронавірусу поза чергою, аби популяризувати щеплення і викликати довіру людей

Про це він сказав в ефірі «Сніданку з 1+1».

«Володимир Зеленський і сам повністю готовий до вакцинації і хоче її зробити, аби люди побачили, що це безпечно. Нам треба буде внести зміни до плану вакцинації, щоб і Зеленський, і я, і прем'єр-міністр могли щепитися, тому що він не передбачає органів влади. Я думаю, що ми внесемо такі зміни», — сказав Степанов.

Він визнав, що зараз готовність до щеплення серед громадян України доволі низька, але виразив сподівання, що показник почне збільшуватися, коли почнеться вакцинація.

«Ми хочемо, щоби відсоток українців, яким ми зробимо щеплення, був не менше 60%», — додав він.

Читайте також: Вакцинація українців від коронавірусу відбуватиметься у три етапи

Нагадаємо, що за останнім опитуванням групи «Рейтинг» більше половини українців не хочуть вакцинуватися від коронавірусної хвороби, навіть якщо це буде безкоштовно.

Першу партію вакцини від коронавірусу Україна отримає в середині лютого. Це буде 117 тис. доз вакцини Pfizer/BioNTech для 58,5 тис. осіб в рамках ініціативи COVAX.

Паралельно протягом першого півріччя, розпочинаючи з лютого, Україна отримає від 2,2 до 3,7 млн. доз вакцини AstraZeneca/Oxford для наступних етапів кампанії. Ця вакцина також буде отримана в рамках COVAX.

Україна також законтрактувала 1,9 млн. доз китайської вакцини від компанії Sinovac з умовою постачання через 30 днів після реєстрації в країні-виробнику чи інших країнах з жорсткою регуляторною політикою. Україна очікує першу партію на 700 тис. доз цієї вакцини в кінці лютого.

Схожі новини