Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зеленський не вважає Китай загрозою

  • 01.02.2021, 14:35
  • 585

Президент Володимир Зеленський заявив, що не відчуває геополітичної загрози від Китаю, хоча ще пару днів тому він ввів санкції проти китайських інвесторів "Мотор Січі". Раніше такі санкції запровадили в США

Про це йдеться в інтерв'ю Зеленського програмі Axios на американському телеканалі HBO.

«Я не можу з цим погодитись, тому що в Україні ми цього не відчуваємо (загрози від Китаю — ред.)…

Ми знаємо, що в Україні є інвестори із США, але водночас у нас є інвестори з Китаю. Я вважаю, що незалежно від нації, національності, якщо люди, бізнес, конкретна країна ставляться до вас із шаною, поважаючи ваш народ та кордони, то вони можуть бути присутніми у вашій країні.

В інтерв’ю Зеленський категорично заявив, що не дозволить Китаю чи комусь іншому купувати контрольний пакет акції «Мотор Січі».

«Ніколи. Не при мені. Я тут не на все життя, але за мого президентства — точно ні», — відповів Зеленський.

Читайте також: Стала відома ціна китайської вакцини для України

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 січня 2021 року, яке передбачає застосування спеціальних економічних санкцій проти китайських інвесторів «Мотор Січі».

31 січня у Запоріжжі мали відбутись позачергові загальні збори АТ «Мотор Січ», ініційовані китайськими інвесторами та українським бізнесменом Олександром Ярославським, але вони були зірвані Службою безпеки.

Схожі новини