Передплата 2024 «Добра кухня»

Не вистачає пенсії: експрезидент Польщі шукає роботу через фінансову скруту

  • 01.02.2021, 14:15
  • 650

Колишній президент Польщі Лех Валенса шукає додаткову роботу, оскільки пандемія коронавірусу вдарила по його фінансах

Про це повідомляє Onet.

77-річний Валенса заявив, що через пандемію не може літати з лекціями за кордон, а його пенсії у шість тисяч злотих не вистачає.

«Не знаю, що робити, адже я не можу літати на лекції, певно, мені потрібно знову вийти на роботу, оскільки моя дружина витрачає більше, ніж ми маємо», — зізнався він.

Валенса, який за професією електрик, сказав, що шукає додаткову роботу.

«Найкраще почуваюся електриком. Я досі пам'ятаю закон Ома, закон Кірхгофа і ще кілька речей. Але, чорт забирай, все змінилося, і я не знаю, чи не вб'ють мене зараз ці машини», — сказав колишній президент.

У листопаді в інтерв'ю Rzeczpospolita Валенса заявив, що він банкрут.

«Після шести місяців такої ситуації я піду з торбами і збиратиму гроші перед церквою. Мені довелося кинути свою останню роботу, тому що умови були нижчі за мої потреби», — додав він.

Читайте також: Зеленського «спіймали» на відпочинку у Буковелі: як розважається президент

Валенса — співзасновник і перший керівник профспілки «Солідарність» у 1980-х роках, у 1983 році він отримав Нобелівську премію миру.

На президентських виборах 1990 року Валенса був обраний президентом Польщі у другому турі, набравши 74,25% голосів. Перед ним стояли найважчі проблеми політичної нестабільності та переходу Польщі до вільної ринкової економіки.

У 1995 році Валенса програв вибори Александру Квасневському. Після поразки на виборах в 1996 році він повернувся на свою колишню роботу електрика на судноверфі.

Валенса разом із дружиною мають восьмеро дітей.

Схожі новини