Передплата 2024 «Добра кухня»

У США дізналися, хто спонсорував штурм Капітолія

  • 01.02.2021, 09:55
  • 914

До фінансування мітингу, учасники якого штурмували Капітолій у Вашингтоні, виявилася причетна одна з донорів виборчої компанії експрезидента США Дональда Трампа - Джулі Дженкінс Фанчеллі

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За інформацією видання, більшу частину суми, яку витратили на мітинг, пожертвувала спадкоємиця американської мережі супермаркетів Publix Джулі Дженкінс Фанчеллі. Вона дала на захід 300 тис. доларів із 500 тис., які загалом витратили його організатори.

Отримати гроші від Фанчеллі допоміг відомий американський теоретик змов, ведучий Алекс Джонс, відомий своїми праворадикальними поглядами.

Джонс та Фанчеллі наразі не коментували звинувачення. Проте мережа супермаркетів Publix оприлюднила заяву, у якій зазначила, що Фанчеллі не є співробітником мережі та не бере участі в ділових операціях і не представляє компанію.

Читайте також: Ультраправі та конспірологи: хто брав участь у штурмі Капітолія?

Нагадаємо, 6 січня обидві палати Конгресу США перервали засідання на тлі масового протесту біля Капітолію, де проходило засідання Конгресу щодо затвердження результатів президентських виборів. Протест переріс у сутички з силовиками, а потім демонстранти прорвалися до будівлі Капітолія.

Унаслідок протестів у Вашингтоні загинули чотири людини, а у лікарні від ран помер поліцейський, що захищав будівлю Конгресу.

Схожі новини