Передплата 2024 «Добрий господар»

На Самбірщині збудують три нові українсько-польські пункти пропуску

  • 31.01.2021, 13:50
  • 828

У Самбірському районі передбачено побудувати три нові пункти пропуску з Польщею: Боберка – Смольник, Лопушанка – Міхновець і Нижанковичі – Мальховичі

Уже відбулось кілька перемовин та проведена певна організаційна робота на міждержавному рівні. Про це пише Leopolis.news.

«Для швидшої реалізації цього спільного українсько-польського проєкту, — зазначив Юрій Бучко — заступник голови Львівської ОДА, — важливо побудувати під’їзні шляхи до майбутніх пунктів пропуску. Це стосується як з нашого боку, так і сусідів».

Зважаючи на ці умови, департамент дорожнього господарства ЛОДА розробляє ПКД для будівництва дороги Турка-Лопушанка до пункту пропуску Лопушанка-Міхновець. Проєктно-кошторисна документація готова з 4 по 11 кілометр автотраси.

Водночас готується ПКД з 11 по 25 кілометр цієї автомобільної дороги. Цього року, за словами Юрія Бучка, планується розпочати її будівництво, на що передбачено 50 млн грн. А 4,2 кілометри дороги Бориня — Боберка до пункту пропуску Боберка- Смольник відремонтували торік. Роботи вартістю 40 млн грн. тут продовжаться навесні.

Стосовно будівництва перспективних пунктів пропуску на кордоні з Польщею та під’їзних доріг до них, влада Львівщини підтримує спілкування з представниками Державної митної служби, Міністерства внутрішніх справ України та польською стороною в межах онлайн-нарад.

Схожі новини