Передплата 2024 «Добрий господар»

Популярний алкогольний напій, впливає на організм як спортивне тренування - вчені

  • 31.01.2021, 20:10
  • 1 755

Канадські науковці дійшли цікавих висновків щодо популярного алкогольного напою

Дослідження вчених з Альбертського університету показали, що компонент, який міститься в червоному вині, впливає на організм людини та серцево-судинну систему як спортивне тренування. Про це з посиланням на The Daily Meal пише ТСН.

Вся справа в хімічному компоненті під назвою ресвератрол, що міститься в шкірці червоного винограду і, відповідно, в червоному вині. Згідно з дослідженнями вчених, цей компонент має велику кількість корисних властивостей для організму й серця людини, а також покращує фізичну працездатність і силу м'язів.

«Я думаю, що ресвератрол може допомогти пацієнтам, які хочуть займатися спортом, але фізично не здатні. Ресвератрол може імітувати для їхнього організму спортивні вправи або збільшити користь від невеликої кількості спортивних навантажень, які вони можуть виконати», — розповів головний дослідник Джейсон Дайк.

Однак вчені відзначили, що хоча у вині й міститься корисний для серцево-судинної системи ресвератрол, однак алкоголем все-таки не варто замінювати спортивне тренування. А для того, щоб отримати необхідну дозу ресвератролу тільки з вина, яке може замінити годинне тренування в спортзалі, треба випивати понад 100 пляшок на день.

Схожі новини