Передплата 2024 «Добра кухня»

Вакцинація від COVID-19 буде безкоштовною для українців - Зеленський

  • 30.01.2021, 16:30
  • 659

Президент Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною

Про це повідомляє пресслужба президента.

Зеленський обговорив із міністром охорони здоров’я Максимом Степановим імунізацію від коронавірусу, яку заплановано розпочати в лютому.

«Вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною. Це саме та турбота, це той захист, який повинна надати держава громадянину в час пандемії, від якої потерпає весь світ. Не знаю, скільки коштуватиме вакцина у приватних лікарнях, але для більшості українців ця профілактика може вдарити по гаманцю. А вакцина проти COVID-19 — не те, на чому має заробляти держава», — сказав Зеленський.

У свою чергу, очільник МОЗ додав, що план вакцинації передбачає надання послуг на безоплатній основі всім, а першими отримати щеплення зможуть вразливі категорії населення.

«Скоро ми представимо та детально пояснимо план, як отримати вакцину від коронавірусу. Першими ми зможемо вакцинувати медиків, мобільні групи. Серед пріоритетних груп населення, звісно, літні люди. Ми також активно й результативно працюємо в рамках ініціативи COVAX. Зважаючи на потужності, скількох людей ми зможемо вакцинувати впродовж місяця, у нас рівномірний розподіл державних коштів. І їх вистачить, щоб покрити всі потреби у вакцинації», — запевнив Максим Степанов.

Пресслужба президента також повідомила, що Зеленський підтримує розвиток ринку, щоб українці, які мають кошти, могли самостійно вакцинуватися проти COVID-19.

Там нагадали що імунізація буде добровільною, однак зазначили, що і президент, і Міністерство охорони здоров'я сподіваються, що українці дотримуватимуться плану вакцинації.

Степанов запевнив, що вакцини перевірятимуть багаторазово, українцям пропонуватимуть якісні вакцини, що зберігатимуть у належних умовах.

«У нас завжди точаться суперечки щодо навіть уже відомих вакцин. Але цього разу йдеться не лише про національні програми, йдеться про світову програму із захисту населення в кожному куточку планети. Отримати вакцину проти коронавірусу — це не просто убезпечитися самому й позбутися набридливих масок. Це також турбота про все населення, це внесок у те, що ми всі повернемося до звичного життя й відновимо світові комунікації», — сказав Зеленський.

Схожі новини