Передплата 2024 ВЗ

Популярного українського телеведучого відсторонили від ефіру за жарти про мову (відео)

  • 30.01.2021, 13:10
  • 3 216

На каналі зазначили, що жарти В’ячеслава Соломки в умовах інформаційної агресіі РФ недоречні

Ведучого телеканалу «Київ» В’ячеслава Соломку відсторонили від ведення ефірів після того, як на своїй сторінці у TikTok він висміював українську мову.

На розміщеному ще у листопаді 2020 року відео Соломка разом з напарницею використовує рідко вживані українські слова й порівнює їх з російськими аналогами. До прикладу: «залупівка — бабочка», «яйко-сподівайко — киндер сюрприз», «цюцюрковий злодіяка — анонист», «гепа — жопа», «пістрюн — член».

А ось у січні Соломка пожартував про перехід сфери обслуговування на українську — теж у схожій манері. На вказані відео натрапив український військовий Євген Ісаєв. Розголос спричинив скандал.

За підсумками внутрішнього розслідування керівництво телеканалу Київ ухвалило рішення відсторонити від ефіру скандального ведучого ранкового шоу В’ячеслава Соломку.

Причиною цього стало відео у Tik Tok, на яких він висміює українську мову.

«Оскільки відео було записано в офісі телеканалу Київ, а на одному з них фігурувала продюсер програми Київ. Ранок Наталія Дубовик, ми вважаємо за потрібне вибачитися перед усіма, кого могли образити ці записи», — йдеться в оприлюдненій заяві.

На телеканалі зазначили, що в умовах гібридної інформаційної війни, а також військової агресії РФ на Донбасі, «невдалі жарти щодо української мови, її окремих слів або фонетики недоречні».

«Ми також усвідомлюємо негативну моральну сторону цих відеозаписів. Зняті кадри зачіпають чутливу тему для багатьох українців і можуть трактуватися двозначно, що повинен був передбачити автор відео», — додали у пресслужбі мовника.

Схожі новини