Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Microsoft хоче "воскресити" померлих людей

  • 29.01.2021, 18:55
  • 894

Компанія Microsoft вирішила втілити у життя мрії мільйонів людей у всьому світі, які втратили рідну людину. Так, спеціалісти створили чат-бот, який зможе говорити з вами в образі померлого родича, друга, або знаменитості

Про це йдеться у патенті, який отримала Microsoft.

За допомогою чат-бота користувач зможе змоделювати образ покійної людини, з якою хоче поспілкуватися. Згідно з інформацією у патенті, чат-бот може самостійно збирати необхідну інформацію про обрану покійну людину із соціальних мереж, мультимедійних матеріалів у пристрої, голосових повідомлень, письмових листів та створювати точний образ.

Очевидно, чат-боту знадобляться фото людини та її голос.

Цілком можливо, що через декілька років ми отримаємо змогу поговорити з покійними батьками, попросити поради у померлого друга чи послухати історію від Вітні Г’юстон.

Читайте також: Маск попереджає про війну з роботами в майбутньому

Однак у Microsoft заявили, що поки не планують впроваджувати цю технологію для широкого використання.

Генеральний менеджер програм штучного інтелекту Microsoft Тім О’Брайен у своєму Twitter зазначив, що компанія поки не хоче впроваджувати цього чат-бота. Він зазначив, що це «дуже тривожна річ».

«Під час бесіди можуть використовуватися комунікативні особливості конкретної людини, зокрема стиль, дикція, тон, голос, тривалість та складність речення/діалогу, тема та послідовність, а також використання поведінкових атрибутів, таких як інтереси, думки, та демографічна інформація (вік, стать та професія)», — йдеться у патенті.

Хоча Microsoft не збирається поки впроваджувати цю унікальну розробку, факт створення цього чат-бота доводить, що технології штучного інтелекту здатні на неймовірні речі.

Схожі новини