Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Росія не буде ставити свої сумнівні експерименти на українцях": комітет ВР заборонив російську вакцину

  • 29.01.2021, 12:28
  • 557

Правки «Європейської Солідарності» щодо швидкої реєстрації вакцини від коронавірусу були враховані комітетом з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування

Про це повідомила народна депутатка Вікторія Сюмар на своїй сторінці в мережі Facebook під час засідання комітету.

«Зранку з Яною Зінкевич на медичному комітеті. Законопроєкт про екстрену реєстрацію вакцин. Вчора це був закон про можливість реєструвати будь-які експериментальні ліки. Зараз ми обмежили це винятково вакцинами від Ковід-19», — зазначила народна депутатка.

Крім цього, на засіданні комітету було враховано поправку «Європейської Солідарності» щодо заборони російської вакцини в Україні.

«️І головне — комітет врахував нашу поправку — заборонити в Україні вакцини, розроблені країною агресором. SputnikV і Росія не будуть ставити свої сумнівні експерименти на українцях», — наголосила Вікторія Сюмар.

Як відомо, ці пропозиції є частиною антиковідного плану п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка.

Зокрема, «Європейська Солідарність» внесла у Верховну Раду законопроєкти, які передбачають прозорий графік вакцинації з пріоритетом для медиків, військових, працівників освіти і соціальної сфери; жорстку відповідальність за порушення графіку щеплень; якісне лікування ковіду; обмеження вартості ліків, вакцин і тестів.

Порошенко закликає також провести загальне тестування протягом місяця, забезпечити ізоляцію хворих чи інфікованих замість тотального карантину; гарантувати підтримку, страхування і реальні доплати для лікарів, а також припинити мародерство на коронавірусі через «Велике крадівництво».

Схожі новини