Передплата 2024 «Добра кухня»

На польсько-українському кордоні знову черги

Прикордонні автопереїзди на українсько-польському кордоні знову “тріщать по швах” від автомобільних черг

За інформацією ресурсу vsetutpl.com, станом на 10-ту годину ранку четверга, 28 січня, час очікування для вантажівок на виїзд із Польщі на переїзді у Краковці-Корчовій становив 10 годин, станом на 13-ту годину час очікування на переїзді у Шегині-Медика — 7 годин.

Аби виїхати з України в Польщу, теж доведеться вистояти у чималеньких чергах. За інформацією Західного регіонального управління Держприкордонслужби, станом на 12.00 четверга, 28 січня, черга перед пунктом пропуску у Шегинях були 180 автівок, у Краковці та Грушеві — по 40 автівок.

Як розповіла «ВЗ» прессекретар Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник, щороку черги наприкінці свят традиційно збільшуються, бо українці, відсвяткувавши вдома, знову повертаються на роботи у Польщі та інших країнах. Плюс до того, наприкінці тижня черги завжди довші. Крім того, у Польщі в понеділок, 1 лютого, закінчується локдаун, і люди повертаються туди на роботу. Також Польща вже скасувала обов'язкову вимогу перебування після в'їзду 10 днів на карантині, тепер достатньо негативного результату тесту на коронавірус. Відповідно потік українців, які їдуть туди на роботу та навчання, збільшився.

Багато людей також на пішому переході у Шегинях. Оскільки це єдиний піший перехід на українсько-польському кордоні, сюди їдуть люди з усієї України.

Схожі новини