Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Зеленський втрачає контроль". Нардепи вдруге провалили призначення Вітренка

  • 28.01.2021, 14:12
  • 707

Верховна Рада знову провалила призначення Юрія Вітренка першим віцепрем’єр-міністром - міністром енергетики

Відповідне рішення підтримали 204 народних депутати за необхідного мінімуму у 226.

На думку політолога Андрія Смолія, таке рішення Ради означає, що Зеленський більше не здатний контролювати свою фракцію.

«Вітренко пролітає. Зеленський повністю втрачає контроль. Монобільшість остаточно „все“. 204 „за“. Проголосувало лише 177 слуг народу, при тому, що Зеленський особисто вимагав голосувати за Вітренка. Також підтримала і провладна „Довіра“ та кілька позафракційних. Все».

Читайте також: Вітренко хоче купувати газ із Росії

Як повідомляв Укрінформ, 17 грудня 2020 року Верховна Рада не змогла призначити Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра — міністра енергетики. Тоді проголосували «за» лише 186 народних депутатів.

21 грудня Кабмін призначив Вітренка в.о. міністра енергетики.

Водночас Президент Володимир Зеленський 25 січня попросив депутатів монобільшості підтримати призначення Вітренка на посаду першого віцепрем’єра — міністра енергетики. Він пояснив, що в.о. міністра обмежений у повноваженнях.

28 січня голова Верховної Ради Дмитро Разумков поінформував, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту подання про призначення в.о. міністра енергетики Вітренка на посаду віцепрем’єра — міністра енергетики.

Юрій Вітренко — колишній виконавчий директор НАК «Нафтогаз України». Із квітня 2019 по червень 2020 року очолював наглядову раду ПАТ «Укрнафта». Із жовтня 2019 по січень 2020 року був членом наглядової ради «Укроборонпрому».

Схожі новини