Передплата 2024 ВЗ

Китайцям заплатять по 155 доларів за святкування Нового Року вдома

  • 28.01.2021, 14:15
  • 567

Новий рік - наймасштабніше і найбільш важливе свято Китаю. У цьому році воно триватиме з 12 по 27 лютого. Офіційно китайці відпочиватимуть сім днів - з 12 по 18 лютого

У деяких китайських містах почали платити жителям, щоб ті залишилися вдома на час новорічних свят. Про це в середу, 27 січня, пише Vice.

Видання пояснює, що в період новорічних свят китайці часто вирушають до родичів в інші міста. Це створює величезний міграційний потік. Щоб запобігти масовим переїздам людей з регіону в регіон, керівництво деяких китайських міст пропонує своїм жителям гроші, аби ті залишилися вдома.

«Це потрібно для запобігання поширенню коронавірусу, особливо на тлі появи нових вогнищ інфекції на північному сході країни», — пояснюють своє рішення мерії.

Читайте також: Китай поширює нову версію походження COVID-19

Деякі міста за «свято вдома» пропонують одну тисячу китайських юанів (155 доларів). В інших — відкрили безкоштовний доступ до головних визначних пам'яток. Один із районів міського округу Чанша роздасть по 30 гігабайт мобільного інтернету, 200 електронних книг і безкоштовні маски тим, хто залишиться вдома.

«У Китаї приблизно 291 млн. робітників-мігрантів, які зареєстровані як сільські жителі, але працюють у містах. Загалом вони беруть низькооплачувану роботу і позбавлені багатьох соціальних пільг. Для багатьох із них Новий рік — це єдина можливість відвідати дітей і батьків», — зазначає видання.

Від тих, хто все-таки наважиться поїхати додому, уряд Китаю вимагає отримати негативний результат тесту на COVID-19 і пройти 14-денний карантин.

Схожі новини