Передплата 2024 ВЗ

У Львові відбудеться акція “Героїв у школи, Портнова у тюрму”

  • 28.01.2021, 12:55
  • 630

Львів’ян закликають долучитися до протестної акції “Героїв у школи, Портнова у тюрму”

Організатором заходу, який розпочнеться 29 січня о 17.00 на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку, виступила ГО «Суспільство майбутнього Львів», передає Четверта студія.

Організатори зазначають, що «в українських дітей хочуть відібрати український Героїв! Маємо показати нашу масовість, бо інакше програємо Москві битву за Україну».

Як повідомляється, нещодавно скандальний Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов недобитка режиму Януковича Портнова та зобов’язав Міністерство освіти і науки України переглянути підручники з історії для загальної середньої освіти, які вийшли в 2018—2019 рр., на предмет висвітлення в них подій Революції Гідності 2013−2014 рр.

Читайте також: Львівським школярам розкажуть про «заборонених» Портновим українських діячів

Власне, суд вирішив, що МОН не належним чином надало відповідь по суті заданих позивачем питань і зобов’язав до перегляду цих підручників, що несе загрозу їх зміни та дегероїзації людей, які віддали свої життя за Україну.

Також ОАСК задовольнив ще один позов Портнова щодо скасування відзначення в Києві річниць видатних постатей національно-визвольного руху.

«Такі речі є неприпустимими і вимагають від нас максимальної мобілізації та реакції! Стоп реванш!», — наголошують організатори.

Схожі новини