Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Генсек НАТО закликав посилити боєготовність через агресію Росії

  • 28.01.2021, 09:35
  • 508

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни-члени Альянсу збільшувати витрати на оборону через агресивні дії Росії, тероризм і зростання Китаю

Про це йдеться у заяві Столтенберга, оприлюдненій на сайті НАТО.

«Наші збройні сили забезпечили, щоб ця криза охорони здоров'я не перетворилася на кризу безпеки, але COVID-19 не змусив інші проблеми зникнути. Нашій демократії, нашим цінностям і порядку, заснованому на правилах, кинутий виклик. Тож ми повинні залишатися готовими до вирішення будь-яких проблем, які можуть з'явитися у майбутньому», — сказав Столтенберг.

Генсек НАТО закликав інвестувати в сучасні можливості та підвищувати готовність збройних сил до вирішення глобальних конфліктів.

Також Столтенберг заявив, що сподівається на співпрацю з президентом США Джо Байденом, оскільки разом Європі та США безпечніше.

Читайте також: Чеська розвідка повідомила про наближення світової війни

Крім того, Столтенберг висловив бажання, аби НАТО тісно співпрацювало з демократіями в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. Щодо Афганістану генсек НАТО назвав мирні переговори між урядом країни та рухом «Талібан» історичною можливістю та додав, що будь-яке коригування рівня військ НАТО в Афганістані має здійснюватися союзниками скоординовано.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Білий дім уважно вивчає зловмисні дії Росії — отруєння Навального, втручання у вибори у США у 2020 році, хакерські атаки росіян на програмне забезпечення SolarWind і рапорти про виплати Росією винагород за напади на американських військових в Афганістані.

Схожі новини