Передплата 2024 «Добрий господар»

Грала у «Мегамільйони», а виграла мільярд!

Жителька штату Мічиган «зірвала» третій за розміром в історії США джекпот

Фото The Toidi
Фото The Toidi

Як інформує ABC News, молода жінка придбала лотерейний квиток у передмісті Детройта. Перемогу в тиражі забезпечила така комбінація номерів: 4−26−42−50−60, і додатковий номер 24.

Раніше головний приз у цій лотереї в Мічигані вигравали 17 разів. За даними усіх лотерей, най­більший джекпот становив у цьому штаті «лише» 337 мільйонів доларів (лотерея Powerball). А тут ці­лий мільярд «зелених»! Цей виграш став другим за розміром в історії Mega Millions і третім — в історії усіх американських лотерей. А найбільший джек­пот у США (і також у світі) було «зірвано» 23 жов­тня 2018 року. Чоловік із Південної Кароліни виграв тоді 1,537 мільярда доларів.

Володарі джекпотів у Mega Millions та бага­тьох інших американських лотереях можуть забра­ти відразу весь виграш. Але тоді його сума змен­шується. Наприклад, замість мільярда буде 739,6 мільйона доларів, а «на руки», тобто після сплати податків — 530 мільйонів. Другий варіант — узяти лише частину виграшу, а решту суми розподілити на 29 послідовних щорічних виплат. У цьому випад­ку мільярд залишиться «неушкодженим» (але по­датки все одно треба сплатити).

Схожі новини