Передплата 2024 «Добрий господар»

Секрети приготування курячого бульйону

  • 27.01.2021, 20:10
  • 7 075

Курячий бульйон — це буквально чарівне зілля. Він здатний і зігріти в холодну погоду, і додати сил в спеку. Плюс, куряче м'ясо містить невелику кількість жиру, тому вважається дієтичним

На перший погляд, зварити курячий бульйон не складає великих труднощів. Але навіть це блюдо має свої тонкощі і секрети приготування. tochka.net розповідає, як правильно і смачно приготувати курячий бульйон.

Як приготувати насичений і прозорий курячий бульйон: поради

  1. Щоб курячий бульйон приніс максимум користі, краще брати домашню курку — у неї особливий смак.
  2. Для наваристого курячого бульйону краще брати суповий набір або ж м'ясо на кістці, а ось одного філе або грудки буде недостатньо. Стегенце можна варити не більше години, а ось суповий набір — години чотири, щоб добре розчинити сполучні тканини в кістках і отримати насичений бульйон.
  3. Краще не зловживати ароматними спеціями — вони перебивають природний смак і запах курки.
  4. Якщо хочете отримати смачний бульйон, то починайте готувати м'ясо в холодній воді, а якщо потрібно смачне м'ясо — його спочатку слід закидати в окріп.
  5. Щоб курячий бульйон вийшов прозорим, потрібно не давати йому кипіти. Справа в тому, що коли вода починає активно змішуватися з молекулами жиру, то перетворюється в емульсію і бульйон стає каламутним. Частина жиру залишається плівкою на поверхні, але основна частина від основного бульйону вже невіддільна.

Залежно від того, як Ви збираєтеся надалі використовувати курячий бульйон — пити свіжозвареним або готувати на його основі суп — в нього додаються цілі або нарізані овочі. Зберігається курячий бульйон в холодильнику протягом 4−5 днів.

Схожі новини