Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Санкції справді ґрунтуються на чітких фактах»: «слуги» підтримують виключення з фракції Дубінського

  • 27.01.2021, 15:34
  • 688

Нардеп Ростислав Тістик заявив, що підтримає виключення Дубінського з фракції «Слуга народу»

Депутат Верховної Ради України від Львівщини Ростислав Тістик заявив, що в разі голосування за виключення Дубінського з фракції партії «Слуга народу», у зв’язку із введенням проти нього санкцій з боку США, — пропозицію підтримає.

Про це він повідомив журналістам «Радіо Свобода».

«Я впевнений, що санкції проти Дубінського справді ґрунтуються на чітких фактах. Це точно не та історія, про яку ми почули на фракції, що хтось написав якусь кляузу чи звернувся до уряду чи посольства США щодо Дубінського. Я в ці розмови особисто не вірю», — сказав Ростислав Тістик.

Він вважає, що погрози самого Дубінського щодо розпаду монобільшості, у разі його виключення, є безпідставними, а введені проти нього американські санкції обґрунтованими і не випадковими.

Народний депутат Єгор Чернєв («Слуга народу») теж підтримує виключення з фракції Олександра Дубінського.

«Дубінський має бути виключений з фракції СН. Пріоритети національної безпеки та відносин з ключовими партнерами мають бути вище внутрішніх фракційних домовленостей. Якщо стратегічний партнер надсилає сигнал з конкретними аргументами, хто для нього фактично є persona non grata, ми, щонайменше, не маємо ігнорувати такий сигнал», — написав народний депутат у Фейсбуці.

Нагадаємо, 11 січня уряд США запровадив санкції двох чинних нардепів: «Слуги народу» Олександра Дубінського та позафракційного Андрія Деркача. Їх вважають, як зазначають у відомстві, частиною пов’язаної з Росією мережі закордонного впливу. Дубінський був серед тих, хто «публічно виступав разом із Деркачем або приєднувався до нього для скоординованого поширення і просування облудних або необґрунтованих закидів стосовно кандидата на політичну посаду в США» (мова йде про новообраного президента США Джо Байдена).

Також нагадаємо, що 25 січня на вечірньому засіданні фракції «Слуга народу» президент Зеленський запропонував Дубінському вийти з лав фракції. Від прохання нардеп відмовився.

Схожі новини