Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Побиття українського підлітка у Франції: його матір звинувачують у торгівлі людьми - ЗМІ

  • 27.01.2021, 15:10
  • 1 003

Французькі ЗМІ повідомляють деталі розслідування нападу на українського підлітка у Парижі

Юрій — «відомий поліції». Про це передає ВВС.

Джерела розповіли Le Figaro, що Юрій «був відомий поліції» за дрібне хуліганство.

Причиною інциденту міг стати конфлікт між двома ворожими бандами підлітків, до однієї з яких, як припускають, входить Юрій, розповідають джерела, близькі до слідства.

За інформацією видання, одна з груп з району Богренель раніше напала на іншу, що діє у місті Ванв, що недалеко від Парижа. До першої міг належати Юрій, за що його потім і побили.

Родина підлітка розповідає, що Юрій почувається краще і розчулений підтримкою. 26 січня йому прооперували очі.

Мати Юрія звинувачують у торгівлі людьми

Видання Liberation повідомляє, що мати Юрія, Наталя Крушеник, фігурує в розслідуванні про торгівлю людьми.

Одинадцять жінок з України поскаржилися, що вона незаконно найняла їх на роботу прибиральницями в компанію V.I.P. ServicesConcierges — консьєрж-сервіс, який переважно обслуговує Airbnb.

Паризька прокуратура вже розпочала попереднє розслідування за скаргами про «приховану» та «нелегальну» працю і торгівлю людьми. На питання, чи пов'язана ця справа із побиттям сина Крушеник в Парижі 15 січня, прокуратура відмовилася відповідати.

Жінок начебто рекрутували в Івано-Франківську.

За словами однієї з них, вони приїжджали до Франції за туристичною візою та залишалися там після того, як закінчувався її термін дії.

Деяких жінок рекрутували в українській церкві Сен-Жермен-де-Пре в Парижі, де Крушеник працювала викладачем французької мови. В інших випадках оголошення розміщували на Facebook українською мовою.

Всього на компанію V.I.P. ServicesConcierges працювало близько шістдесяти українок, розповідають її колишні робітниці.

Їхня щоденна робота була виснажливою, пригадує 55-річна Оксана, яку звільнили з компанії після того, як вона почала вимагати кращих умов.

Треба було міняти постільну білизну, мити туалети та готувати приміщення до приходу нових клієнтів, і часто адреси були в протилежних частинах міста.

«Нам платили 50 євро на добу, 75 євро у неділю, і в день треба було облаштувати мінімум 4−5 квартир — з 9:30 до 18 години. Але всю білизну та продукти змушені були носити з собою. Через те, що ми витрачали час на транспорт, треба було постійно працювати понад норму, і це не оплачувалося. І не можна було відпочивати», — розповіла Оксана.

Також у них не було вихідних, додає жінка. Інколи затримували зарплату чи взагалі не платили.

Водночас Крушеник наполягає, що жінки були влаштовані на роботу законно.

Схожі новини