Передплата 2024 «Добрий господар»

Щоб друзі «Кварталу» не отримували вакцини замість пенсіонерів – Герасимов про антиковідний план

  • 26.01.2021, 12:39
  • 549

Поки інші держави передзамовляли якісну вакцину, українська влада спустошувала антиковідний фонд через «велике крадівництво» та потайки вакцинувалась в приватних клініках

Про це з трибуни Верховної Ради заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

Він нагадав, що «Європейська Солідарність» пропонує чіткий план подолання наслідків пандемії коронавірусу.

«Глобальний виклик через бездіяльність влади — повний провал вакцинації. Спочатку влада Зеленського вивозила маски з країни перед епідемією, залишила лікарів без засобів індивідуального захисту, а пацієнтів без кисню. Потім провалила масове безкоштовне тестування, до цих пір обкрадає медиків, коли йдеться про страхування та доплати. А тепер Україна залишилась чи не останньою в Європі, де вакцинація досі не стартувала», — констатує Артур Герасимов.

«Зараз Зеленський пропонує колоти українцям китайську вакцину з ефективністю близько 50%, яку закуповують через корупційну схему із посередником. Тоді як уряди всього світу працюють напряму з виробниками», — говорить Герасимов.

«Європейська Солідарність» готова презентувати чітку стратегію, яка дозволить закінчити вакцинацію в Україні до вересня. Для цього, серед іншого, потрібно перестати красти з антиковідного бюджету, налагодити безкоштовне масове тестування та запровадити кримінальну відповідальність за порушення черговості щеплень, щоб друзі «Кварталу» не отримували вакцини замість пенсіонерів. Більш детально про нашу стратегію ми розкажемо вже в найближчі дні", — зазначив співголова фракції «Європейська Солідарність».

Схожі новини