Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через домашні пологи померла українка

  • 26.01.2021, 10:10
  • 847

Жінка народила здорового хлопчика вагою понад 4,5 кг

У Рівному від крововтрати померла породілля. Жінка народжувала вдома. Про це передає ТСН.

Подія сталася 23 січня. Породіллю у важкому стані доправили швидкою до міського пологового будинку на вулиці Медичній.

Виявилося, що жінка, яка вже має дитину, вирішила другу народити вдома. Вона заздалегідь домовилася із так званою «духовною акушеркою». Народивши хлопчика, вагою понад 4,5 кг, жінка знепритомніла, тож родичі викликали бригаду швидкої.

Попри усі реанімаційні заходи, врятувати жінку у лікарні медикам так і не вдалося, адже було вже надто пізно.

Як розповіла головна лікарка КНП «Пологовий будинок» РМР Світлана Муравська, породілля понад три години після народження дитини стікала кров’ю, а «духовна акушерка» не вживала жодних заходів.

«23 січня о 18:20 жінка доправлена бригадою ШМД після домашніх пологів, які зі слів родини відбулися о 15:15. Народився живий хлопчик, 4570 г. Після пологів пуповину не перетинали. Крововтрата, зі слів чоловіка — близько 5 літрів. Зі слів доули — „трошки більше літра“. Під час госпіталізації, стан вагітної вкрай важкий, на зовнішні подразники не реагує, не контактна. Артеріальний тиск 40/0 мм. ртутного стовпчика. Пульс на центральних та периферичних судинах не визначається. Аускультативно, за 10 секунд визначається 2 серцевих скорочення. Негайно розпочата серцево-легенева реанімація. Спроба забору крові на дослідження — невдала. При зовнішньому огляді — зі статевих шляхів візуалізується неклемована пуповина. На фоні СЛР проведене ручне відділення плаценти та виділення посліду. О 19:10 констатована смерть породіллі», — розповіли у соцмережі медики лікарні.

У поліції за фактом смерті породіллі порушили кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 з додатковою позначкою «нещасний випадок».

«Наразі призначена низка експертиз, будуть допитані свідки. За результатами провадження може отримати іншу кваліфікацію», — прокоментувала ТСН.ua речниця Нацполіції Рівненської області Марія Юстицька.

Зазначається, що новонароджений хлопчик живий, і з ним усе добре. Його вага 4 кг 570 грамів. Дитина перебуває під наглядом лікарів у міському пологовому.

Схожі новини