Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Студентка університету Драгоманова просить відрахувати її через проросійську викладачку

  • 25.01.2021, 19:55
  • 1 742

Професор Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова у Києві Євгенія Більченко спровокувала скандал своїми антиукраїнськими висловлюваннями у Facebook

Критикуючи ухвалений Верховною Радою закон про функціонування державної мови, вона назвала Україну «тоталітарною країною» й «онкохворою американською колонією».

Водночас жінка використовувала цілу низку традиційних для російської пропаганди тез про «фашизм», «Сороса» і праворадикалів, які «спочатку приходять за марксистами, потім — за росіянами».

«Пора й мені висловитися на злободенну тему закону про мову… Вуличні етнорадикали керують урядом, зовнішні глобалістичні сили керують вуличними радикалами… Я, навпаки, зараз свідомо переходжу у сфері обслуговування на російську. А ви тим часом бурмочіть щось самозаспокійливе про „нічого страшного“… Наці, вони вам цього не зарахують, якщо візьмуть реванш, якщо їх не видалять із шахової дошки містечкової історії носії кольорового тренду», — написала Більченко.

Читайте також: Росія чи Україна? Скандал із київською блогеркою набирає обертів

Крім того, вона звернулася до президента Володимира Зеленського у зв’язку з тим, що через антиукраїнські висловлювання керівництво університету вирішило її звільнити.

На допис скандальної викладачки одразу відреагували студенти університету, у якому вона викладає, а одна з магістранток навіть звернулася до керівництва вишу із проханням відрахувати її за власним бажанням «у зв’язку з повною відсутністю реакції на події останніх днів».

«Я пройшла Революцію Гідності, допомагала армії і цивільним, виховую свого сина в повазі і любові до України, а тому просто не можу вчитись далі у Євгенії Більченко та в університеті, який паплюжить всі принципи державної вищої освіти», — зазначила студентка.

Схожі новини