Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Була занадто активною: у Львові прооперували дівчинку із заворотом яєчника

  • 25.01.2021, 17:55
  • 891

Львівські лікарі врятували 10-річну дівчинку, яка скаржилася на біль у животі. Медики виявили у неї заворот яєчника

Про це повідомили у Львівській обласній дитячій лікарні Охматдит.

«Цій дівчинці пощастило — нам вдалося відновити анатомічну локалізацію яєчника. Зробили ми це лапароскопічним шляхом, без традиційного великого шва через весь живіт, але ситуація була складною через те, що яєчник перекрутився на 360 градусів», — розповіла дитячий гінеколог Еліна Чайківська.

Лікарка зазначила, що операція минула успішно.

«Ми дуже зраділи, коли побачили, що відразу в операційній почало відновлюватися адекватне кровопостачання органу».

Читайте також: В Україні провели унікальну операцію за участю понад 30-ти фахівців

Цей небезпечний стан може статися як зі здоровим, так і з хворим яєчником внаслідок різких рухів чи надмірної фізичної активності. У дітей та підлітків ця патологія трапляється частіше, ніж у дорослих жінок.

Такі стани є невідкладними, цю дівчинку потрібно було терміново рятувати. Медики наголошують: якщо візит до лікаря відкласти, то можна залишитися без цього органа.

У лікарні розповіли, що дівчинка одного вечора поскаржилася на біль у животі, нудоту і блювання, які є класичними симптомами при цій хворобі. Спершу батьки дали їй ліки для покращення травлення. Нудота і блювання минули, а біль у животі лише наростав. Через два дні батьки показали дитину лікарю. При УЗД у районній лікарні запідозрили гінекологічну проблему і скерували до львівського ОХМАТДИТу. Дівчинку терміново прооперувала команда фахівців.

Схожі новини