Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Співробітники СБУ затримали небезпечного шпигуна

  • 25.01.2021, 16:15
  • 932

Контррозвідка українських спецслужб затримала чоловіка, який брав участь у бойових діях на території ОРДЛО на боці російських окупантів

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

«Слідчими та оперативниками встановлено, що мешканець Луганщини у 2014 році приєднався до так званого «3-го Станично-Луганського батальйону десантно-штурмової бригади» НЗФ «ЛНР». Згодом продовжив злочинну діяльність на посаді розвідника у складі так званої «окремої розвідувальної роти 4 ОМСБр 2 АК НМ ЛНР», — резюмували у відомстві.

Контррозвідники встановили, що бойовик виконував розвідувальні завдання у районі Станиці Луганської, Чорнухине та Дебальцеве.

Наразі затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях) Кримінального кодексу України.

Читайте також: СБУ спіймала в Києві російського розвідника, причетного до збиття MH17

Крім цього, вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

«Заходи із викриття і затримання фігуранта проводились під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури», — додали у пресслужбі.

Схожі новини