Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент відреагував на побиття українського підлітка у Парижі

  • 25.01.2021, 11:55
  • 700

Президент Володимир Зеленський заявив, що невідомі, які покалічили українського підлітка в Парижі, мають сісти до в’язниці, і Україна зробить усе можливе, щоб напад розслідували

Про це він написав у Telegram.

«Знайти й покарати нападників. Це навіть не просто наша вимога, це питання цивілізованості. У будь-якій країні такий напад заслуговує на жорстку реакцію держави.

Україна зробить усе, щоб Юрій та його родина отримали необхідну допомогу, а розслідування — необхідні стимули. Нападники абсолютно точно повинні опинитися у в’язниці".

За словами Зеленського, до вирішення цієї ситуації залучене Посольство України. Крім того, вже є жорстка реакція міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена та мера Парижа Анн Ідальго.

Він додав, що напад відбувся, коли Юрій з друзями повертався зі школи.

Постраждалий досі у важкому стані з численними травмами. Водночас, за словами президента, є підстави сподіватися, що він одужає.

Читайте також: Катували і відрізали волосся: на Вінниччині дівчата-підлітки жорстоко побили однолітку

Нагадаємо, 15 січня у Парижа біля Ейфелевої вежі жорстоко побили 14-річного українця.

Десяток невідомих із металевими палицями, битами і ножами атакували компанію учнів біля торгового центру «Beaugrenelle». Усім, крім Юрія, вдалося втекти, хлопцю ж завдали безліч ударів.

У підлітка в кількох місцях пробитий череп, множинні переломи рук, ребер, ножові поранення, травма очей. Він у комі, перебуває у реанімації.

Схожі новини