Передплата 2024 «Добра кухня»

У Нідерландах затримали одного із найвідоміших наркобаронів у світі

  • 24.01.2021, 16:35
  • 757

Поліція Нідерландів заарештувала одного з найвпливовіших наркобаронів у світі Це Чі Лоп. Його два роки розшукували правоохоронні органи 20 країн

Про це повідомляє телеканал CNN.

Громадянин Канади китайського походження Це Чі Лоп був затриманий у міжнародному аеропорту Амстердама Схіпхол у п’ятницю.

Правоохоронці стверджують, що 57-річний Це є лідером синдикату «Сема Гора» або «Компанії», можливо, найбільшого картелю, що займається незаконним обігом метамфетаміну в історії Азії. Експерти кажуть, що Це Чі Лоп перебуває в одній лізі з відомими наркобаронами Ель Чапо і Пабло Ескобаром.

Це Чі Лоп був заарештований за допомогою співробітників федеральної поліції Австралії. У цю країну потрапляє близько 70% наркотиків через синдикат «Сема Гора».

Торгівля метамфетаміном в Азії оцінюється в 30−61 млрд доларів на рік.

Читайте також: Прокурора з Львівської області заскочили з наркотиками і зброєю

Вважається, що підприємства наркокартелю розташовуються на великих територіях недостатньо охоронюваних джунглів М’янми, регіону, охопленого громадянською війною і який все ще перебуває під контролем різних польових командирів і бойовиків. Ці умови ідеально підходять для приховування злочинної діяльності.

За даними поліції, «Сем Гор» описується як «сітка, схожа на тріаду» — посилання до етнічних китайських банд, які діяли в Азії і Північній Америці, — але більш мобільною і динамічною. Про злочинне угруповання стало відомо в 2016 році після арешту тайванського торговця наркотиками в Янгоні, М’янма.

Подальші розслідування поліції показали, що за станом на 2018 рік організація заробляла від 8 до 17,7 млрд доларів на рік. Організація використовує казино в Південно-Східній Азії для відмивання значної частини цих доходів.

Ордер на арешт Це був виданий у 2019 році.

Схожі новини