Передплата 2024 ВЗ

Почаївську лавру збирається очолити чернець із РФ

  • 24.01.2021, 15:35
  • 1 867

Цьогоріч з нагоди Різдва Христового інформаційні ресурси Почаївської лаври вперше підготували російськомовний відеоролик з привітаннями благочинного Лаври (друга особа у монастирі після намісника). Ним виявився ієромонах Захарія (Кімлач), який приїхав в Україну з Краснодарського краю Російської Федерації

Як застерігає український релігієзнавчий портал РІСУ, вочевидь, сам він незабаром може очолити монастир.

В інтерв’ю російському виданню «Вера — Еском. Христианская газета Севера России» ієромонах Захарія повідомляв, що прибув в Україну з міста Апшеронськ Краснодарського краю, де його батько володіє будівельною компанією. Чернече життя він розпочинав у Тімашівському монастирі РПЦ, де у 2003 році був пострижений у монахи та пробув у цій діяльності дев’ять з половиною років, потім переїхав в Україну.

У Почаївській лаврі він сповідав приїжджих прочан та був помічником економа (керівника господарства) монастиря — відповідав за будівництво, ремонтні роботи, опалення, електрику і т. д.

Ієромонах Захарія (Кімлач) / Фото з порталу РІСУ
Ієромонах Захарія (Кімлач) / Фото з порталу РІСУ

На початку 2020 року в інтерв’ю, опублікованому сайтом «Русская народная линия», ієромонах вже представлявся благочинним Лаври, себто заступником намісника — митрополита Володимира.

Читайте також: Зеленський нагородив орденом митрополита РПЦ: що про нього відомо

Також висновку доходять і місцеві медіа.

«Вочевидь, зважаючи на перенесені не так давно операцію на серці, інфаркт та поширення інформації про погіршення здоров’я митрополита Володимира, в УПЦ МП розуміють неминучість потреби заміни керівника Почаївської лаври. А тому, ймовірно, наперед готують вигідного керівництву кандидата з РФ ієромонаха Захарія, медійно розкручуючи його персону», — не виключає видання За Збручем.

Схожі новини