Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США заявили про готовність обороняти острів Сенкаку від Китаю

  • 24.01.2021, 14:15
  • 597

Новий міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час телефонної розмови запевнив свого японського колегу Нобуо Кісі, що Вашингтон готовий надавати допомогу Токіо у відстоюванні суверенітету Японії над розташованими в Східно-Китайському морі спірними островами Сенкаку (китайська назва Дяоюйдао)

Про це із посиланням на офіційний сайт очолюваного Остіном відомства передає Еспресо.TV.

«Міністр Остін підтвердив, що острови Сенкаку підпадають під дію статті 5-ї американо-японського Договору про безпеку, і Сполучені Штати, як і раніше, виступають проти будь-яких односторонніх спроб змінити статус-кво в Східно-Китайському морі», — йдеться в повідомленні, поширеному кілька годин тому речником Пентагона Джоном Кірбі.

Договір передбачає взаємну військову допомогу у разі збройного нападу третьої сторони на одного з його учасників. Остін також подякував Кісі за «незмінне лідерство Японії в здійсненні резолюцій РБ ООН щодо Північної Кореї».

Читайте також: У Stratfor показали, яким країнам загрожує ракета КНДР

Острови Сенкаку (Дяоюйдао), що перебувають під японським контролем, досі лишаються предметом територіальної суперечки між Японією і Китаєм.

Схожі новини